Wat is Acupunctuur?

Acupuntuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde? (TCG)

In het traditionele Chinese denken bestaat het universum uit een kringloop van levensenergie. Deze allesomvattende levensenergie wordt Qi genoemd. De Chinezen ontdekten lang geleden dat de Qi in het menselijk lichaam een ingewikkeld stelsel van kanalen volgt, ofwel meridianen. Ook binnen dit systeem staat alles met elkaar in verbinding. Zo zijn er bijvoorbeeld twaalf hoofdmeridianen te onderscheiden die elk een relatie hebben met een orgaan. TCG maakt gebruik van deze energiebanen in haar behandelingen. Bovendien wordt een ziekte niet als een op zichzelf staand verschijnsel benaderd maar als lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in dit energiesysteem dat de mens uit balans haalt.

Voor wie?

TCG is geschikt voor iedereen die op een natuurlijke manier zijn/haar lichaam en geest wil onderhouden. Of als aanvulling op de reguliere geneeskunde om klachten als pijn en vermoeidheid te verminderen of weg te nemen. Ook mensen die geen medicijnen willen of kunnen gebruiken.

Gezond zijn en U goed voelen

TCG kan daar op een natuurlijke manier bij helpen. Door het herstellen van balans van heel de mens, heeft het een positieve invloed op uw gezondheid en vitaliteit. Een TCG behandeling zorgt ervoor dat de energie stroomt zoals deze hoort te stromen. Hierdoor verbetert uw natuurlijke weerstand, verhoogt het uw pijngrens en stimuleert het uw levenslust. Acupunctuur is de bekendste vorm van TCG maar ook Shiatsu, Tuina, Qigong, Tai Ji Quan enzovoort. Allemaal methodes die de balans in uw energiehuishouding herstellen, zodat lichaam en geest worden gestimuleerd zichzelf te genezen.

Nieuwsgierig naar hoe het werkt? Kijk op www.acupunctuur.nl of op www.zhong.nl voor een toelichting op de theorie van en filosofie achter TCG.